Skärmavbild 2016-06-10 kl. 16.03.14Alla större civilisationer genom historien har ansett hampan som den främsta och viktigaste nyttoväxten. Urtida civilisationer av kineser, indier, egyptier, assyrier, greker, persier och romare har alla hållit hampan i aktning för sin funktion som både mat och medicin. På 40-talet började man upptäcka det kanske mest spännande innehållet i hampan, cannabinoiderna!

Det är nu klarlagt att vår kropp innehåller ett omfattande system av cannabinoid-receptorer i både hjärnan och övriga kroppen. När dessa receptorer aktiveras öppnas en tvåvägskommunikation mellan kroppens olika system, någonting som tidigare vetenskap ansåg vara omöjligt.

Det kallas för det ”endocannabinoida” systemet.

Det betyder ”kroppens egna cannabinoida system”. Genom att regelbundet tillföra de cannabinoider som vårt system är designat för så kan vi återupprätta och upprätthålla vår kropps styr- och reglersystem.

P.g.a den omfattande förföljelsen mot hampa och cannabis under de senaste 80 åren har de flesta människor levt hela sitt liv helt utan tillförsel av cannabinoider.

Resultaten kan beskrivas som en orkester som spelar med ögonbindel. De kan inte se dirigenten och de kan inte läsa sina noter. Ibland blir det rätt ändå, men för det mesta blir det ingen njutbar musik. Att få kroppen tillbaka i harmoni kan vara så enkelt som att återinföra dessa förlorade näringsämnen.

Endocannabinoider under 4000 år

sanjay-guptaCannabinoid-receptorer saknas i kroppens autonoma system som styr funktioner som puls och andning. Cannabinoiderna inte kan ta sig in där och orsaka störningar och det är därför vi under 4000 år inte har sett ett enda dödsfall p.g.a konsumtion av hampa.