Vår historia

paulihampanElixinol grundades av en grupp entreprenörer med en passion för att öka medvetenheten om hur människor kan leva friskare och längre och hur man naturligt minskar vår världs lidande i sjukdomar.

Grundaren Paul Benheim har arbetat med hampaprodukter sedan 1991. Han har skrivit 9 böcker i ämnet och och startat en rad företag baserade på sin passion för hampans olika användningsområden. Genom decennierna har han byggt omfattande relationer med de bästa experterna på området. Han grundade företaget Hemp Food Australia och har odlat och förädlat hampa i stor skala runt hela vår planet.

När forskningen började rapportera positiva effekter av cannabinoider på människokroppen var det många inflytelserika personer i branschen som kontaktade Paul p.g.a av hans bakgrund och utvecklingen av Elixinols produkter baserade på cannabinoider startades.

Hängiven perfektion

paulvidpallenInsikten om det globala behovet av CBD och andra cannabinoider inspirerade Paul till att börja studera företagen i branschen. Han noterade att det fanns ett antal utmaningar hos existerande produkter när det gällde konsekvens, kvalitetskontroll, utbildning och arbetsmetoder.

Med sin långa erfarenhet av kvalitetsodling av hampa runt om i världen samt med expertkunnande i produktutveckling och tillverkning bestämde sig Paul för att skapa en organisation i världsklass i branschen.

Ett team baserat på värderingar och integritet

utbildning-elixinolPaul samlade en grupp med likasinnade  företagare med framgång inom hälsobranschen, människor som delade hans vision och passion. Gruppens mål var att redan från början bygga ett företag endast med människor som delade deras värderingar och på det sättet bygga en världsomspännande organisation med rätt värderingar på varje nivå.

Efter många möten för att klargöra visionen om att bli det mest respekterade företaget i cannabinoid-branschen startade Elixinol. Företaget har sedan dess haft stor framgång med att engagera medarbetare, affärspartner och passionerade kunder.